• Danolem Group Kft.

 • +36 (20) 338-8189
  kapcsolat@kkvpalyazat.hu

 • Hétfő - Péntek:
  9:00 - 17:00
  Személyes tanácsadásra várjuk irodánkban.

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

2020.05.27.

A vállalkozásoknak rendszerint újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások termelékenység, emberi erőforrás és digitális felkészültség tekintetében még jelentősen elmaradnak európai versenytársaiktól. A felhívásnak köszönhetően lehetőségük adódik fejlődésre, termelékenységük növelésére, technológiai megújulásra és a koronavírus gazdasági hatásainak leküzdésére.

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásaA vállalkozásoknak rendszerint újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük. A hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások termelékenység, emberi erőforrás és digitális felkészültség tekintetében még jelentősen elmaradnak európai versenytársaiktól.

A felhívásnak köszönhetően lehetőségük adódik fejlődésre, termelékenységük növelésére, technológiai megújulásra és a koronavírus gazdasági hatásainak leküzdésére.

 

Olyan mikro-, kis-, és középvállalkozások igényelhetik a támogatást, amelyek:

 • rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel

 • adóhatósági nyilvántartásban szereplő foglalkoztatotti létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő

 • magyarországi székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező szövetkezetek, egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók, kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni cégek

 

Önállóan támogatható tevékenységek:

 • új eszközök, gépek beszerzése

 • új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása (ide tartozik az automatizált termelési rendszerek, gyártási technológiák, folyamatautomatizálási eszközök és szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztése, a robottechnológia alkalmazása és az intelligens gyártás megoldások beszerzése)

 

A támogatás összege 5 millió – 153,5 millió Ft

 

Kötelező vállalások:

Mint minden támogatás esetében, így ennél a pályázatnál is szükséges bizonyos vállalásokat tenni. A nyertes pályázóknak a következő dolgokat kell teljesíteni:

 • április havi átlagos statisztikai állományi létszám legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállalót foglakoztat a megvalósítási időszak során.
 • fenntartási kötelezettség a projekt fizikai befejezését követő első teljes lezárt üzleti év végéig.

A támogatás összegét a 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg, az alábbiak szerint:

 • 5-9 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott
 • 10-49 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10. főtől
 • 50-249 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 millió Ft/alkalmazott az első 9 főre, majd 1 millió Ft/alkalmazott a 10-től a 49. főig, és 500 ezer Ft/alkalmazott az 50. főtől

A pályázat benyújtási határideje

A pályázat Budapesten és Pest megyében is elérhető, ahol nagyjából 10 éve nem volt hasonló jellegű pályázat.


Támogatás intenzitás: 70%Jelentős túljelentkezés várható, akár napokon belül felfüggeszthetik a kiírást!

2020.május 29.-